Twitter och “Webb 2.0”

Twitter BubbleDet vore lite märkligt av mig att inte (fortsätta) uppdatera mitt Twitter konto. Nu när jag läser kursen “Webb 2.0” alltså. Eller hur?

Jag undrar också lite smått så här varför vi ska använda Blogger och inte Twitter för kursen. Jag har inte alls något emot Blogger. Tvärtom—jag har flera bloggar som jag sköter samtidigt.

Blogger Bubble

Blogger grundades 1999 och Twitter har funnits sedan 2006. Tänker man utifrån två-noll perspektivet lite, så har Twitter haft en mycket bredare påverkan på Social Networking än Blogger. Inte nödvändigt lika djupt som Blogger kanske, men bredare definitivt. Tycker jag i alla fall.

I övrigt, har jag börjat läsa kursboken, som verkar vara mycket intressant och bra skrivet. Detta trots att jag brukar vara ganska skeptisk mot flerfaldiga personligheter som försöker kombinera olika arbetsområden. Terry Burrows verkar lyckas rätt bra med att vara både musiker och författare (hans bok är ju den enda i kursplanen). Det låter lite banalt, men att han lyckas kombinera två verksamheter är lite två-noll av honom.

Blogs, Wikis and More by Terry Burrows

Och så fortsätter jag också vänta på kursen att ta någorlunda start. Under tiden jag skrev detta, så kom den första inlämningsuppgiften. Har aldrig trott att jag skulle vara så glad att sen en. Äntligen!

2 Replies to “Twitter och “Webb 2.0””

  1. Twitter/Blogg: Man kan ju göra mycket mer med en blogg, eller hur? Btw, det förvånar mig att Twitter inte är nämnt i kursboken (jag hittar det iaf inte). Jag hörde om Twitter att det skulle vara som FB "men bara med en statusrad". Det lät kul tyckte jag, för statusraden är min favorit på FB. Men jag loggar sällan in på mitt Twitterkonto. Det var inte så kul där. Vad tycker du?

  2. Jag är inte med på Facebook. Jag ser Twitter som en miniblogg, en mobilblogg med bara 140 symboler. Jag ser också Twitter som en viktig nyhetskanal. Ett exempel: jag har börjat använda Twitter, när Gmail hade en driftavbrott och jag fick veta om det genom Twitter och inte Gmail blog, till exempel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *